Дефицитите  в сектор Отбрана“ са огромни, коментира в началото на

...
Дефицитите  в сектор Отбрана“ са огромни, коментира в началото на
Коментари Харесай

Премиерът обеща още средства за армията с актуализацията на бюджета

Дефицитите  в бранш „ Отбрана “ са големи, разяснява при започване на държавното съвещание министър председателят Кирил Петков. Той разгласи, че с актуализацията на бюджета планувана за средата на годината ще се заделят спомагателни средства за армията.

„ Ясно се очерта, че имаме необикновено огромни язви, само че за жалост това го виждаме във всеки един от секторите, в които всеки един от нас работи. Ето за какво проектът на държавното управление е да има и актуализация (на бюджета – б.р.) на шестия месец. Защото ще използваме тези шест месеца, да сме сигурни, че този разпад, който се е случвал през годините... в този момент влизаме в надзор на него, обследваме всичките дефицити, предлагаме и актуализация. “

Премиерът още веднъж съобщи, че с тазгодишния бюджет обсъждан от депутатите се залагат невиждано равнище на финансови вложения, растеж на учителските заплати до 125 % от междинните, като за първи път  пенсионерите ще са над линията на беднотия. 

„ Когато имаме цели - човешки капитал, главен капитал и никой под линията на беднотия, мисля, че това е тъкмо в посоката, в която се стремим “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР